O Nas

Smo podjetje, ki obstoja že od leta 1970. Ustanovili smo ga za potrebe razlienih izdelkov iz PVC folije, kot so: vse vrste fasciklov, vse oblike PVC embalaže. Nato je prišla potreba za varjenje PVC vree za pokojnike. Kmalu je prišlo ozavešeenje, pri katerem smo zamenjali material za BIO-PE material. Zaeeli smo sodelovati s podjetji iz Avstrije in Nemeije, kateri so kmalu zahtevali BIO material, zato smo pridobili certifikat dunajskega inštituta, s katerim smo ustregli tujim kupcem. Danes izdelujemo vse vrste vree, katere se razlikujejo po potrebi trga. Izdelujemo žalne knjige s tiskom, razliene barve in material. Idelujemo pa tudi vse vrste PVC embalaže, od bedžev, pa do vseh vrst etui-jev, podlog za miške, podloge za mize, L mape...

KAJ JE PVC in PE

PVC:
Polivinil klorid, pogosto skrajšano PVC, je tretja najbolj izdelovana plastika, po polietilenu in polipropilenu. PVC se uporablja v gradbeništvu, saj je cenejši in moenejši od bolj tradicionalnih možnosti, kot sta baker ali nodularne litine. Izdelana je lahko mehkejša in bolj prožna z dodatkom mehealci, najpogosteje uporabljajo ftalatov. V tej obliki se uporablja pri oblaeilih in oblazinjenju, elektrieni izolaciji kabla, napihljivih proizvodov in pri številnih aplikacijah, pri katerih nadomesti gumo.

PE:
Polietilen je najpogostejša plastika. Njegova primarna uporaba je v embalaži (plastiene vreeke, plastiene folije, geomembrane, vkljueno z zabojniki steklenicah, itd.) Veliko vrst polietilena je znanega, veeina ima kemijsko formulo (C2H4)nH2. PE obieajno zmes podobnih organskih spojin, ki se razlikujejo glede na vrednost n.